Scan 2 BIM


החל משלב התכנון, עבור בביצוע וכלה במסירת הפרויקט לאחר הקמתו, פרויקט בנייה הוא פרויקט מורכב, ארוך ורצוף בשינויים בלתי מתוכננים. האתגרים שעומדים בפני אנשי עולם הבנייה אינם יוצאי דופן או ייחודיים, אך קצב ההתרחשות והעוצמה של העבודה יכולים להפוך את האתגרים האלה לקשים במיוחד.
טכנולוגיות מדידה, מיפוי ומידול חדשות מסייעות בהפחתת חלק ניכר מאי הוודאות הקשורה בדינמיות והשינויים התמידיים בפרויקט בניה

במגזין האמריקאי הנחשב Journal of Civil Engineering and Management פורסם מחקר עם כמה נתונים מעניינים:

ב 62% מהמבנים שנכנסים להליך שיפוץ או תוספת "מסמכי התיעוד של המבנה המיועד לשיפוץ אינם עדכניים או כלל לא קיימים".

מיפוי מצב קיים (As Made) במבנים, מערכות, מתקנים וסביבה מהווה, לעיתים, גורם יסוד הכרחי להצלחתו הטכנית והכלכלית של פרוייקט בניה. הבסיס לעבודת המתכנן היא המציאות הקיימת כפי שהיא נמסרת לו וזו, כפי שמצא המחקר, נמסרת לרוב על בסיס תוכניות לא עדכניות.

על פי אותו מחקר, ההשלכות המיידיות של עבודה על בסיס מידע חסר או שגוי הן "עיכובים בקבלת אישורים לתחילת העבודות, שינויים תכופים לפני ותוך כדי העבודה, עבודה חוזרת (Rework) ועיכובים במסירת הפרויקט" ובשורה התחתונה? "עלויות גבוהות מהמתוכנן לפרויקט"

מידע אמין, מלא מדוייק וזמין בשלב התכנון ימעיט בהפתעות, שינויים ועבודות חוזרות במהלך הביצוע. ובמילים אחרות תיעוד As Made לפני הביצוע משמעותו חסכון משמעותי בזמן ובכסף תוך כדי ולאחר הביצוע.

Scan 2 BIM

 

Scan

עד לשנים האחרונות היה קושי טכני מובנה בהבאת מידע מקיף מן השטח אל "שולחן התכנון". היקף המידע היה מוגבל מאד, האיכות היתה בינונית ומגבלות טכנולוגיות גרמו, לרוב, לתוצרים בלתי מספקים.

הופעתן של טכנולוגיות לייזר ממוכנות לחישה מהירה, מלאה ומדוייקת של סביבה פיזית וכלי תוכנה לעיבוד שבאו אתן, שינו את התמונה ועולם התיעוד של גיאומטריה פיזית מכל סוג שינה פניו לעד: ניתן כעת לתעד מידתית ולנתח כל גיאומטריה, קשה, גדולה ומורכבת ככל שתהיה.

בתהליך סריקת לייזר, סורקי לייזר תלת ממדיים שולחים אל הסביבה מאות מיליוני קרני לייזר המוחזרות מן העצמים בהם הן פוגעות, מקום הפגיעה ועוצמת ההחזר נמדדים וכל נקודה כזו מתועדת במקומה המדויק וכך נוצר מה שמכונה "ענן נקודות". "ענן הנקודות" הוא ייצוג 3D ויזואלי, הנדסי, תלת ממדי מדויק מאוד ומפורט מאוד של הסביבה הנסרקת, המבנה וכל המערכות שבו.

משמאל ענן נקודות כפי שמתקבל מסריקת לייזר מימין מודל תלת ממד המבוסס על הסריקה

BIM

תקופה זו בעולם הבנייה מתאפיינת בשלוש מגמות בולטות:

  1. התייקרות עלות הבנייה, ריבוי המערכות במבנים ומחירה הגבוה, בכסף ובזמן, של "עבודה חוזרת".
  2. המורכבות הגוברת בגיאומטריית המבנים- פנים וחוץ
  3. מעבר של ענף הבנייה למתודולוגיית BIM- מידע על גיאומטרית המבנה והמצאי בו הוא הבסיס העיקרי של BIM.

המגמות  הללו מחייבות הגדלת איכות המידע הגיאומטרי והתפעולי לגבי הבנין ומערכותיו, בכל ההיבטים: אמינות, דיוק, היקף המידע, רמת הפירוט וכמובן, באופן ההגשה- המודל התלת מימדי- הפך מגימיק שיווקי למוצר הנותן מענה לצורך פונקציונלי אמיתי.

לאחר שנבצע סריקת לייזר תלת מימדית ומיפוי מדויק ומלא של המבנה נוכל לייצר מודל תלת מימדי חכם של המבנה (או של חלקים ממנו). המודל הוא מודל שיתופי שישרת את כל המעורבים בתכנון, בבניה, בתפעול ובאחזקת המבנה. מכאן המעבר למודל BIM מלא או חלקי הוא פשוט ותלוי בעיקר בצרכי המזמין.

כל עבודות המידול והתכנון נעשות על בסיס נתוני הסריקה שמהווים מצב קיים (As Built) אמיתי.

אנחנו קוראים לזה.......

Scan2BIM

 

צרו איתנו קשר כבר עכשיו ונשמח לתת לכם פרטים נוספים אנחנו גם בטלפון 04-8577385

arrow
חזרה למעלה

תפריט נגישות